Мирифемин

Мирифемин® е натурален, нехормонален продукт, предназначен за жената в менопауза.

Мирифемин® включва в състава си три групи фитоестрогени – miroestrol (мироестрол), isoflavones (изофлавони), coumestan (куместани). Комплексното действие на тези фитоестрогени спомага за изключително ефективното и бързо преодоляване на всички симптоми по време на менопауза, намалява костната резорбция и увеличава плътността на костите, влияе положително върху кардиоваскуларната болест чрез редуциране на холестерола в кръвта.

Мирифемин® облекчава симптомите при менопауза само след една седмица прием. Продуктът може да се приема продължително време, без да предизвиква нежелани странични ефекти.

Мирифемин® показва много добри резултати при заличаване на бръчките и подмладяване на кожата.

Състав и действие

Pueraria mirifica*.

Основната активна съставка във формулата на Мирифемин® е екстракт от богатата на фитоестрогени билка Pueraria mirifia. Тя вирее единствено в две провинции на Северен Тайланд. Местното население я нарича Kwao Krua – „Светата билка” и от векове я използва заради нейните подмладяващи свойства и усещане за душевен комфорт. 

Pueraria MirificaУникалните свойства на Pueraria mirifica се определят от фитоестрогена miroestrol. Този фитоестроген е изолиран единствено от това растение и има почти идентична химична структура и физиологични свойства с естествения естроген. Miroestrol стимулира активността на естрогенните рецептори и спомага да се възстановят нормалните функции на организма, които с времето отслабват.

Установено, е че miroestrol регулира действието на естествения естроген, без да променя количествено нивата му. Ако нивото на естроген в организма е високо, miroestrol изпълва естрогенните рецептори и отслабва действието на естрогена, а когато естрогенното ниво е ниско miroestrol проявява засилващ естрогенен ефект.

Свойството на miroestrol** да регулира силата на действие на естествения естроген, е причина да се смята, че Pueraria mirifica спомага за намаляване на риска от ракови заболявания на гърдата. В районите, където билката се консумира масово, е най – ниската заболеваемост от рак на гърдата в света. (Виж  д-р Гари Гордън).

Проф. Саян доказва, че естрогенната активност и ефективност на miroestrol е многократно  по-висока от тази на фитоестрогените, съдържащи се в соята (soy), червената детелина (Trifolium pratenze), черния кохош (Cimifuga).

Мирифемин® съдържа и фитопрогестерон, който допринася за по-добрия баланс на хормоналните нива. Комбинацията от фитоестрогени и фитопрогестерон води до по-ефективно действие.

Piper chaba hunt - облекчава симптомите на критическа възраст и подобрява хормоналния баланс. Проявява антиоксидантни свойства.
Zingiber officinalis roscoe - притежава противовъзпалително, антиоксидантно и спазмолитично действие. Противодейства на остеопорозата и  укрепва имунната система.
Caesalpinia sappan linn - има антиоксидантно и противъзпалително действие. Известно е свойството да пречиства кръвта.
Carthamus tinctorius linn - спомага за регулиране нивата на холестерол и противодейства на атеросклерозата. Подобрява кръвообръщението.

Повечето изследвания на менопаузни симптоми акцентират само върху промените в честотата - например на горещите вълни, без да отчитат промените в тежестта и силата на вълните. Освен това някои се ограничават в изследване само на няколко от симптомите.

При направените проучвания са наблюдавани всички 20 симптома на менопауза, като освен промените в честотата на симптомите, е отчитана и тянхата сила. За целта е използвана климактеричната скала на Грийн: 0 – липсват симптоми, 1 – слаби, 2 – умерени, 3 – силни.

Симптом Начални показатели Месец 1 Месец 3
1 Горещи вълни 2.7 0.7 0.4
2 Нощно изпотяване 2.6 0.8 0.4
3 Главоболие 2.5 0.9 0.6
4 Безсъние 2.5 0.7 0.6
5 Нестабилно настроение 2.5 1.0 0.7
6 Нервно напрежение 2.4 1.1 0.8
7 Чувство за пренебрегнатост 1.2 0.4 0.3
8 Превъзбуда 2.1 0.8 0.8
9 Чувство на умора 2.2 1.4 0.8
10 Болки в гърба 2.4 1.2 1.1
11 Болки в ставите 2.5 1.7 1.0
12 Болки в мускулите 2.1 1.4 0.8
13 Суха кожа 2.4 0.7 0.4
14 Сухота на влагалището 1.4 0.6 0.1
15 Полово разстройство 0.9 0.5 0.0
16 Загуба на сексуална удовлетвореност 1.3 0.7 0.3
17 Загуба на либидо 1.3 1.0 0.1
18 Затруднено уриниране 0.9 0.4 0.0
19 Често уриниране 1.2 0.8 0.2
20 Незaдържане на урина 1.0 0.9 0.6

 

Резултатите показаха, че всички симптоми се облекчават само след 1 седмица, а след 1 месец те са почти елиминирани. Освен, че отслабва силата на симптомите, многократно се понижава и тяхната честота.

Мирифемин® е хранителна добавка и не е заместител на рационалното хранене. Продуктът не е предназначен за диагностика и лечение на заболявания!
При по-силно изразени симптоми на раздразнителност и тревожност, може да комбинирате Мирифемин заедно с Нервенол®.


Атестации: Chulalongorn University, Тайланд; Saint Mariane University, Япония; The MD Anderson Cancer Institute (Тексас, САЩ); National Cancer Institute (NCI) САЩ; JFRL и OMIC Laboratories, Япония, Societe Generale de Survillance S.A – Франция.

* Мирифемин® е произведен по патентована формула и съдържа екстракт от специално селектиран вид Pueraria mirifica. Култивираната  Pueraria mirifica се отглежда в екологично чист район и  определени климатични условия, за да се гарантира най-подходящия комплекс от фитоестрогени.

* * Мирифемин® не лекува рак на гърдата, но може да намали възможността от появата му.

Проф. Саян: M.D.; Clinical Associate Professor of Gynecology and Obstetrics, Emory University School of Medicine, Atlanta, GA, USA. Director of the Div. of Family Planning OB-GYN Dept.; Pharamongkutklao Hospital and College of Medicine, Bangkok, Thailand.

Търсете и в аптеките