Миграферин

При мигрена и хронично главоболие
 
ДЕЙСТВИЕ
 
Миграферин® допринася за облекчаване на мигрена и хронично главоболие. Има благоприятен ефект за намаляване честотата и силата на мигренозните атаки, гадене и повръщане. Миграферин® подобрява настроението и намалява депресията. 
 
СЪСТАВ
 
DL-фенилаланин (DLPA) e изключително важна аминокиселина, заради способността си да намалява хронична болка и депресия. DLPA блокира действието на ензимите, които разграждат ендорфините, като ефективно повишава тяхната активност. Ендорфините са естественото обезболяващо средство в организма на човека. Установено е, че страдащите от мигрена и хронично главоболие имат ниски нива на ендорфини.
 
Моминска вратига намалява силата и честотата на пристъпите на мигрена и хронично главоболие, гадене и повръщане. Най-важното е, че моминската вратига въздейства на причината за главоболието, като ограничава освобождаването на серотонин и потиска действието на простагландините, които участват при развитие на възпалителни процеси. Поддържа кръвоносните съдове в нормално състояние.
 
Босвелия притежава противовъзпалителни и аналгетични свойства, които я правят изключително подходяща за употреба при мигрена и особено при клъстерно главоболие. Установено е, че  Босвелия може да предпази от глутаматна токсичност и оксидативен стрес. Глутаматът* се натрупва в мозъка и може да предизвика глутаматна токсичност, която е мощен активатор на мигрена. Оксидативният стрес е основна причина за стареенето и се свързва с почти всички видове мигрена.
* съдържа се във всички колбаси, чипс, готови супи, консерви, сухари и много други готови храни.
 
Джинджифил има силно противовъзпалително, спазмолитично и антиоксидантно действие. Проявява благоприятен ефект при гадене и повръщане. 
 
Магнезий (натурален магнезий от морска вода) – облекчава депресивни състояния и умора, като релаксира гладката мускулатура.
 
Витамин B6 – допринася за по-пълното усвояване на магнезий, с което усилва действието му. Витамин В6 спомага за правилното усвояване на мазнини и белтъчини от организма. 
 
Витамин B2 (рибофлавин) - естествено средство при главоболие. 
 
Начин на прием

По 1 таблетка сутрин и вечер 30 минути преди, или 1 час след хранене, с чаша вода. При необходимост, дневната доза може да се увеличи до 4 таблетки дневно.
За оптимален ефект може да комбинирате с Миграферин етерични масла.
 
Внимание! 
 
Не използвайте Миграферин®, ако имате Фенилкетонурия - PKU (рядко срещано генетично заболяване)! Миграферин® не трябва да се приема заедно с антидепресанти и антипсихотични лекарства. 
Миграферин® не се препоръчва на деца, бременни жени, кърмачки и ако имате непоносимост към някоя от съставките. 
 
Миграферин® е хранителна добавка и не е заместител на рационалното хранене.
 
Миграферин® не съдържа глутен, ГМО, желатин, лактоза, оцветители, аромати и консерванти!
 

Миграферин етерични масла

Миграферин етерични масла

При мигрена, главоболие и стрес

ДЕЙСТВИЕ

Миграферин® флакон рол-он съдържа смес от 100% натурални етерични масла. Миграферин® рол-он има противовъзпалително действие и е отлично решение за облекчаване на главоболие, мигрена, напрежение и стрес. Препоръчва се за масаж при мускулни спазми. Нежното ухание при вдишване има успокояващ и релаксиращ ефект.
  
Състав
 
Етерични масла от: Лавандула, Мента пиперита, Евкалипт, Розмарин, Босвелия.
Носител: натурално Кокосово масло
 
Приложение
 
Нанесете тънък слой на слепоочията, челото и/или тила, като леко масажирате.
Подходящ за директно приложение, без необходимост от разреждане.
За оптимален ефект може да комбинирате с Миграферин таблетки.
 
Не се препоръчва на деца, бременни жени и ако сте алергични към някоя от съставките.
 
Само за външна употреба. Пазете очите от контакт. Не съдържа камфор, синтетични добавки, ГМО, оцветители, аромати и консерванти!
 

Търсете и в аптеките