Нервенол

Защо при стрес и нервно напрежение се препоръчва Нервенол®?

Нервенол® е билков продукт,който допринася за:
- нормално функциониране на нервната система
- намаляване на стреса
- спокоен и качествен сън
- намаляване чувството за отпадналост и умора
- подобряване на умствената концентрация
- облекчаване на мигрена и депресия

Защо да изберете Нервенол®?

- Нервенол® е 100% натурален продукт
- има бързо и ефикасно действие
- няма странични ефекти
- не води до зависимост и замайване
- не съдържа хормони, соя, ГМО, глутен, лактоза, оцветители и консерванти
- подходящ за вегетарианци

СЪСТАВ И ДЕЙСТВИЕ

Ашваганда (Withania somnifera) е една от най-ефективните билки за намаляване на вредните ефекти от ежедневния стрес. В Аюрведа ашваганда е описана, като „Индийски жен-шен“.
Ашваганда най-често се използва за подобряване устойчивостта на стрес и тревожност, подобряване на съня и намаляване на умората, повишаване на концентрацията и умствената дейност, подпомага възстановяването на нормалната функция на щитовидната жлеза, повишаване на имунитета, намаляване на апетита за сладки храни. Много хора използват билката за предотвратяване на последиците от стареенето и като афродизиак.

Л-теанин (L-theanine) е уникална аминокиселина, която естествено се съдържа в листата на зеления чай.  Основата функция на Л-теанин се свързва с влиянието му върху мозъчната дейност и нервната система. Л-тианин преминава в мозъка и засяга невротрансмитерите по начин, който допринася за спокойствие и нормализиране на  психическото състояние. Употребата на Л-теанин подобрява настроениението, като  противодейства на отрицателните ефекти на стрес-индуцираната адреналинова секреция.  Не предизвиква сънливост през деня, а през нощта поддържа естествен и здрав сън. Допринася за нормално кръвно налягане.

Светият босилек (Ocimum teniflorum) е различен по свойства и състав от босилека, който се използва в кулинарията. Светият босилек функционира, като адаптоген - подобрява естествената реакция на организма към физически и емоционален стрес. Адаптогенните билки не променят настроението, а помагат на тялото да функционира оптимално по време на стрес. Многобройни научни изследвания, са установили, че приемът на екстракт от свещен босилек намалява нивата на хормоните на стрес, в частност кортикостерона. По-ниските нива на кортикостерон се свързват с подобрена умствена яснота и памет и в дългосрочен план могат да намалят риска от свързани с възрастта психични разстройства.

Пасифлора (Passiflora incarnata) има седативен, нервоуспокояващ, антиспазмен и аналгетичен ефект. Пасифлора се прилага при тревожност, безпокойство, депресия, главоболие, безсъние, раздразнителност, херпес, спазми и като болкоуспокояващо. Връща усещането на хармония, спокойствие и вътрешно равновесие. Смята се, че Пасифлора спомага отказването от вредни навици, като тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол и др.

Начин на прием
Една растителна капсула два-три пъти дневно, след хранене с чаша вода.

Нервeнол® е хранителна добавка и не е заместител на рационалното хранене. Продуктът не е предназначен за диагностика и лечение на заболявания!
Нервенол не трябва да се приема от деца, бременни жени, кърмачки и ако имате непоносимост към някоя от съставките.

Търсете и в аптеките